sobota, 29 listopada 2014
sałatka gyros z makaronem z zupek chińskich
porcja dla czterech normalnych osób albo dwóch żarłoków
2 czerwone papryki
2 zupki chińskie (plus przyprawa z zupek)
pół ogórka
1/2 kapusty pekińskiej
kukurydza konserwowa
1 podwójna pierś z kury (plus olej z zupek)
przyprawa do gyrosa
majonez
pierś pokrojoną i przyprawioną przyprawą do gyrosa smażymy na odrobinie oleju i tym oleju co jest dołączony do zupek,kiedy wystygnie dodajemy do reszty pokrojonych składników (mamaron kruszymy i dodajemy suchy)
dodajemy majonez i wg uznania doprawiamy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Takiej wersji muszę Agnieszko przyznać, że jeszcze nie jadłam :) Trochę taka studencka potrawa, co? ;) Zapraszam Ciebie też do mnie na bloga na sałatkę :) http://salatkagyros.pl
OdpowiedzUsuń