niedziela, 15 grudnia 2013
miętówka
pamiętacie kukułczankę?
w ten sam sposób postanowiłam sobie na Święta zrobić miętówkę
zrobiłam sobie połowę porcji,coby się nie rozpasać za bardzo alkoholowo
potrzebujemy:
o,25 l wódki (wzięłam najtańszą jaka była w sklepie)
25 dag miętowych nadziewanych cukierków
o,25 l skondensowanego mleka (ja dałam niesłodzone,może będzie przez to rzadsze ale i mniej kaloryczne)
do słoika wlałam wódeczkę i wrzuciłam cukierki
zakręciłam słoik i postawiłam na kaloryferze
po ok 1-2 dniach wstrząsania,kiedy rozpuściły się cukierki-wlałam mleko
i wstawiłam do lodówki aby się wszystko przegryzło
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz