wtorek, 18 lutego 2014

kremówki piętnastominutówki



nadszedł czas prawdy
a więc
specjalizuję się w dwóch rodzajach ciast
-zakalcach (na szczęście znam takich,co uwielbiają zakalce)
-i ciastach dziecinnie prostych

dziś zademonstruję ciasto szybkie i dziecinnie proste
zanim wstawisz wodę na kawę kremówki znikną z talerza

oto co potrzebujemy:
rolka ciasta francuskiego
krem do karpatki w 5 min
400 ml mleka
cukier puder

ciasto dzielimy na prostokąty
układamy na papierze do pieczenia i kładziemy na blaszce
i wkładamy do nagrzanego piekarnika (200C) na 10-15 min


jeszcze ciepłe przekrajamy wzdłuż



i układamy na kratce,żeby lekko przestygły



w tym czasie kręcimy krem


a potem przekładamy nim ciasto


i gotowe








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz