wtorek, 18 lutego 2014
kremówki piętnastominutówki
nadszedł czas prawdy
a więc
specjalizuję się w dwóch rodzajach ciast
-zakalcach (na szczęście znam takich,co uwielbiają zakalce)
-i ciastach dziecinnie prostych
dziś zademonstruję ciasto szybkie i dziecinnie proste
zanim wstawisz wodę na kawę kremówki znikną z talerza
oto co potrzebujemy:
rolka ciasta francuskiego
krem do karpatki w 5 min
400 ml mleka
cukier puder
ciasto dzielimy na prostokąty
układamy na papierze do pieczenia i kładziemy na blaszce
i wkładamy do nagrzanego piekarnika (200C) na 10-15 min
jeszcze ciepłe przekrajamy wzdłuż
i układamy na kratce,żeby lekko przestygły
w tym czasie kręcimy krem
a potem przekładamy nim ciasto
i gotowe
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz