wtorek, 9 lipca 2013
buraczkowe ciasto czekoladowe
najlepsze buraczkowe ciasto robi moja siostra
a korzysta z tego przepisu http://table-table.blogspot.co.uk/2009/03/buraczane-ciasto-mocno-czekoladowe.html
ja zrobiłam podwójną porcję
połowa składników starcza na małą tortownicę
składniki na dużą blaszkę:
6 jajek
400g cukru
200g oleju
200g mąki
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
500g surowych buraków
500g czekolady
bakalie
jajka ucieramy z olejem i cukrem
potem dodajemy mąkę,proszek do pieczenia i sodę
na końcu starte drobno buraki
i roztopioną (w kapieli wodnej) ostudzoną czekoladę
no i bakalie
pieczemy ok godziny w piekarniku nagrzanym do 180 C
ja na wierzch zrobiłam jeszcze krem karpatkowy (z paczki)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz