- kasza jaglana 1 szklanka (250 ml)
- mleko zwykłe lub sojowe 3 szklanki
- woda 1 szklanka
- ksylitol lub cukier 6-10 łyżek
- wiórki kokosowe 200 gramów
-dodaję wiórki kokosowe (trochę zostawiam do posypania) i jeszcze jedną szklankę mleka sojowego.
-dosypuję ksylitol lub cukier (najlepiej posmakować masę po dodaniu kilku łyżek i stopniowo dosładzać, żeby osiągnęła idealną słodycz;)
-zagotowuję i gotuję jeszcze 10-15 minut
-kaszę blenduję na gładką masę i wylewam do wysmarowanej olejem tortownicy (u mnie średnica 22 cm)
-posypuję wiórkami kokosowymi i po przestygnięciu schładzam w lodówce
-kroję, gdy ciasto się schłodzi i stężeje
przepis veganbanda
wykonanie herrbata
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz