czwartek, 8 maja 2014
kwiaty mniszka w cieście
kwiatki mniszka lekarskiego
(kilkakrotnie wypłukane z brudu i robaczków)
3/4 szkl mąki kukurydzianej
1/2 szkl mąki żytniej pełnoziarnistej
woda (może być mleko)
jajo (ja zapomniałam i też wyszło)
odrobina proszku do pieczenia
szczypta soli
pyszne i bardzo sycące :)
więcej o jadalnych kwiatach np.: tu http://www.zielonyogrodek.pl/jadalne-kwiaty-z-ogrodu
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
O matko! To czego pełno moje oczy wszędzie widzą, jest jadalne? W życiu nie przypuszczał, że tak można. Zadziwia mnie Twoja kulinarna kreatywność. A jak to smakuje?
OdpowiedzUsuńpyszne -delikatnie cierpkie,chrupiące,nie potrzeba cukru :)
Usuńbo nie jest sztuka zrobic cis pysznego z drogich i wyszukanych skladnikow,
OdpowiedzUsuńsztuka jest zrobic cos z niczego