czwartek, 8 maja 2014

kwiaty mniszka w cieście



kwiatki mniszka lekarskiego
(kilkakrotnie wypłukane z brudu i robaczków)
3/4 szkl mąki kukurydzianej
1/2 szkl mąki żytniej pełnoziarnistej
woda (może być mleko)
jajo (ja zapomniałam i też wyszło)
odrobina proszku do pieczenia
szczypta soli






pyszne i bardzo sycące :)

więcej o jadalnych kwiatach np.: tu http://www.zielonyogrodek.pl/jadalne-kwiaty-z-ogrodu


3 komentarze:

  1. O matko! To czego pełno moje oczy wszędzie widzą, jest jadalne? W życiu nie przypuszczał, że tak można. Zadziwia mnie Twoja kulinarna kreatywność. A jak to smakuje?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pyszne -delikatnie cierpkie,chrupiące,nie potrzeba cukru :)

      Usuń
  2. bo nie jest sztuka zrobic cis pysznego z drogich i wyszukanych skladnikow,
    sztuka jest zrobic cos z niczego

    OdpowiedzUsuń