piątek, 9 maja 2014
zupa krem z zielonej soczewicy (bez mięsnego wywaru)
składniki:
włoszczyzna
200 g zielonej soczewicy
2 cebule
2 ząbki czosnku
przecier pomidorowy
listki laurowe,oregano,sól
pokrojone warzywka i przepłukaną soczewice wrzucamy do gara
cebulę,czosnek (ja też wrzuciłam część warzywek) dusimy chwilę na oleju,dorzucamy do gara,zalewamy zimną wodą i gotujemy ok. 30 min
w tym czasie też doprawiamy zupkę,a n a końcu dodajemy przecier pomidorowy
1/2 warzyw przecedziłam i zmiksowałam blenderem
smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Uwielbiam. Wyglada co prawda jak breja ( cokolwiek to znaczy..:)) ale smakuje wysmienicie. Jedna z moich ulubionych..:) x
OdpowiedzUsuń