czwartek, 9 maja 2013

kwaszoné mlékò i sztumpane bùlwy :)

jeden z trzech najlepszych kaszubskich obiadów


składniki:
ziemniaki
skwareczki (lub wersja light bez)
koperek
jajka
maślanka





przyjeżdżaj sis,bo nie mam dla kogo gotować :D



13 komentarzy:

  1. Ja to lubię z młodymi ziemniaczkami.EKSTRA.;-)))KUBA

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja to rzadko młode ziemniaczki jadam,sama nie wiem czemu :)

      Usuń
  2. jaj w zasadzie tylko 2 w tygodniu... łącznie z panierką do ryby np... a maślanki nie lubię... za to pyry duszone i owszem :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. my z Młodym raczej makaron i ryż,ale czasem zatęskni się za bulwami :)

      Usuń
  3. Nie wiem co to bulwy sztumpane, wiem co to ziemniaki prychane. I to jest o wiele, wiele gorsze...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Medi-sztumpane ziemniaki to ubijane,puree inaczej,jeszcze są obonione czyli polane tłuszczykiem z przypieczonym boczkiem
      a o prychane to boję się zapytać :D

      Usuń
  4. Agnieszko,po pierwsze,to Twoje gotowanie jest super i nie jesteś żadną kucharką.A już na pewno "do dupy"

    Bardzo zaintrygowała mnie Twoja osobowość i chciałem ,po prostu ,wymienić kilka zdań.Tak się jednak złożyło,że wczoraj miałem nieoczekiwanych gości.Bardzo przepraszam,że nie odezwałem się.Ale nic straconego.:-))))Pozdrawiam Miłą Agnieszkę.KUBA

    OdpowiedzUsuń
  5. nie wiem jak na blogu garnkowym może zaintrygować osobowość ale nie czepiam się,skoro tak myślisz niech i tak będzie,adres znasz jak co to pisz,może się uda porozmawiać ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. No można.Bo widzisz,osobowość-czasami-wynika z prostych czynności.Nie trzeba filozofii...Kuba

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :-)))))))))))))))dla Agnieszki,tylko i wyłącznie.

      Dobranoc, Piękna Kuchareczko.:-)KUBA

      Usuń
    2. dobranoc Kuba,właśnie robię coś słodkiego,zajrzyj jutro :)

      Usuń