1/2 szkl mąki jaglanej (ew zmielonej kaszy jaglanej )
1/3 szkl płatków żytnich (zmielonych)
ok 3-4 łyżek mąki żytniej
2 jaja
sól ,nasiona słonecznika
letnia woda
usmażyłam na małej ilości oleju na patelni grillowej
podałam z mięskiem w sosie kurkowym
No Kochana, te placuszki to wyglądają pysznie. Jeszcze z mięskiem i sosem kurkowym, jasna cholera-od tej strony ta ja Ciebie jeszcze nie znam :). A kto wystawia komentarz?? - to się domyśl
OdpowiedzUsuńsos kurkowy zdobyczny więc tylko połowa chwały dla mnie :P
OdpowiedzUsuńzupelnie niedawno odkrylam
OdpowiedzUsuńkasze jaglana, i baaaardzo mi smakuje..:) a placki robilam wczoraj z samej kaszy zmielonej plus przyprawy jajko. Pyszne.
Mi ta lekka goryczka bardzo smakuje...
Kaszę jaglaną trzeba sparzyć lub prażyć chwilę na gorącej patelni wtedy traci swoją gorycz i jest jeszcze bardziej pyszna !
OdpowiedzUsuńwiem ale te placki były z mąki :)
Usuń