niedziela, 7 kwietnia 2013

ciasto pomarańczowe



Składniki:
250 g cukru
230 g masła
4 jajka
sok z 1 pomarańczy
skórka otarta z 1 pomarańczy
250 g mąki
4 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:
1. Masło rozpuścić w rondelku i poczekać, aż wystygnie.
2. Rozpuszczone masło wymieszać z cukrem, dodać jajka i ubić na gładką masę.
3. Dodać sok i skórkę z pomarańczy. Wymieszać z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia.
4. Przełożyć do wysmarowanej olejem i posypanej bułką tartą foremki
5. Piec w 180 st C przez około 45 min.
6. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

źródło:http://kasiekwgotuje.blogspot.com/2013/01/szybkie-i-proste-ciasto-pomaranczowe.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz