wtorek, 25 czerwca 2013

pasiasta zebra




składniki:
5 jajek (białka ubiłam )
2 1/2 szkl mąki (+3 łyżki)
1 1/2 szkl cukru
1 szkl wody gazowanej
1 szkl oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao

żółtka utrzeć z cukrem,potem dodać resztę składników
a na końcu ubite białka
całość podzielić na dwie części
do jednej dodać kakao a do drugiej 3 łyżki mąki
na środek tortownicy wylewać na przemian ciemna i jasną masę

piec w piekarniku 180 C ok 75 min



8 komentarzy:

  1. Wygląda smakowicie, ale poproszę jeszcze o średnicę blaszki...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 24 cm,może być szersza ,zebra wyjdzie niższa ale i szybciej się upiecze :)

      Usuń
  2. MUSZE TO ZROBIĆ! LUBIE TAKIE CIACHA :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie wytrzymałam!

    OdpowiedzUsuń