wtorek, 11 czerwca 2013

rudzielec wieczorową porą czyli ekspresowy jabłecznik pieczony tuż przed zaśnięciem

no tak,bo obiecałam Młodemu jabłecznik zaraz po powrocie z pracy
ale
nie przewidziałam,że po drodze wstąpię do koleżanki
nie przewidziałam też,że się tam zasiedzę
no i jak wróciłam
to się wykręcić nie mogłam




zatem dziś ekspresowy jabłecznik
z przepisem zgapionym z tego bloga http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com/2013/03/tradycyjna-szarlotka-na-kruchym-ciescie.html

potrzebne składniki to:
2 czubate szklanki mąki
3/4 szklanki cukru pudru
kostka margaryny
3 jajka
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy

1 słoik jabłek prażonych
i cynamon



z podanych składników zagniotłam ciasto

3/4 wyłożyłam na blaszkę
potem na to machnęłam jabłka ze słoika

na to cynamon



i 1/4 ciasta wyciętego moim maminym radełkiem





wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180C na 45 min





3 komentarze:

  1. Widzę, że szarlotka się udała i mam nadzieję, że również smakowała :) Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. oj lubię bardzo!!!!
    widzę, że nie tylko ja używam w ten sposób garnków :D

    OdpowiedzUsuń