piątek, 20 marca 2015
domowy sękacz
potrzebujemy:
7 jajek
kostkę margaryny
3/4 szkl cukru
1/2 szkl mąki ziemniaczanej
1 szkl mąki krupczatki
cukier wanilinowy
aromat migdałowy
margarynę ucieramy z cukrem,cukrem wanilinowym,aromatem i żółtkami
potem stopniowo dodajemy mąki
a na końcu pianę z białek
wylewać do korytka po 2-3 łyżki ciasta
piec ok 5-8 min aż się lekko zarumieni
nie bać się,ja się bałam i warstwy są słabo widoczne
korytko wyjąć i rozprowadzić kolejną warstwę ciasta
powtarzać aż do wyczerpania składników
wyjąć ,przestudzić,zrobić lukier (z odrobiną cytryny)
i zjeść
smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz