sobota, 21 marca 2015
łosoś na parze z sosem koperkowo-czosnkowym
rybkę przyprawiamy
ja dałam sól ziołową,pieprz,tymianek,koperek i odrobinę soku z cytryny
odstawiamy na godzinkę w zimne miejsce
w tym czasie gotujemy na parze warzywka
jak będą półmiękkie dodajemy rybkę i dusimy jeszcze ok 20 min
robimy sos z jogurtu naturalnego,czosnku,soli ziołowej i koperku
i zjadamy
oboje z Młodym nie przepadamy za rybą
ale tym razem najedliśmy się jak bąki :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
No kochana narobiłaś mi smaka :) Pysznie to wygląda i pewnie tak samo smakuje.
OdpowiedzUsuńpyszne było,możesz mi uwierzyć :)
UsuńMniam... a dawno nie jadlam lososia.
OdpowiedzUsuńDwa lata temu facet przytargal mi ze sklepu takiego ponad 3kg ( bo wiadomo, promocja:)) I jadlam przez ... dlugo... Tak dlugo ze przez chwile nie moglam patrzec nawet na lososia.
Ale widze ze minelo, bo sliniawki dzialajO