sobota, 21 marca 2015

łosoś na parze z sosem koperkowo-czosnkowym


rybkę przyprawiamy
ja dałam sól ziołową,pieprz,tymianek,koperek i odrobinę soku z cytryny
odstawiamy na godzinkę w zimne miejsce



w tym czasie gotujemy na parze warzywka
jak będą półmiękkie dodajemy rybkę i dusimy jeszcze ok 20 min



robimy sos z jogurtu naturalnego,czosnku,soli ziołowej i koperku


i zjadamy
oboje z Młodym nie przepadamy za rybą
ale tym razem najedliśmy się jak bąki :)



3 komentarze:

  1. No kochana narobiłaś mi smaka :) Pysznie to wygląda i pewnie tak samo smakuje.

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam... a dawno nie jadlam lososia.
    Dwa lata temu facet przytargal mi ze sklepu takiego ponad 3kg ( bo wiadomo, promocja:)) I jadlam przez ... dlugo... Tak dlugo ze przez chwile nie moglam patrzec nawet na lososia.

    Ale widze ze minelo, bo sliniawki dzialajO

    OdpowiedzUsuń