niedziela, 19 maja 2013
tortellini w kolorach tęczy
no uczepiłam się tego tortellini jak nikt
ale co zrobić-lubię
tym razem kupiłam kolorowe z nadzieniem szynkowym
potrzebujemy:
ugotowane tortellini
zblanszowane warzywka
(ja dodałam mrożonkę"bukiet jarzyn")
sos beszamelowy i ser,ja do sosu dodałam jeszcze sporą ilość curry
wykonanie:
makaron mieszamy z ugotowanymi na półmiękko warzywami
i wrzucamy do żaroodpornego naczynia
mieszamy z 2/3 sosu beszamelowego
(do którego wrzuciłam starty ser)
resztą sosu beszamelowego zalewam wszystko
i już nie mieszam :)
i zapiekam w piekarniku ok 15 min.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Hmm, ciekawe jak to smakuje...
OdpowiedzUsuńspróbuj :P albo wymienimy się ,daj mi swoje gołąbki a ja dam tortellini :D
UsuńAgnieszko,aż mi ślinka poleciała.Ja w ogóle uwielbiam makarony i kluski wszelakie...A to wszystko jeszcze pod beszamelem...O,Jezu!!!Umieram z rozkoszy!!!:-))KUBA
OdpowiedzUsuńtak mi pisz a ja ,żeby się popisać będę wymyślać i gotować ,gotować aż w końcu dupsko mi pęknie :D
UsuńNie pęknie,nie pęknie.Będziesz ponętniejsza.:-)))))KUBA
UsuńO kuuurde ale to wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńjest pyszne ale jedząc zdałam sobie sprawę z tego,że muszę się rozstać z tortellini na jakiś czas,teraz poeksperymentuję ze szpinakiem :)
Usuń