niedziela, 19 maja 2013

tortellini w kolorach tęczy




no uczepiłam się tego tortellini jak nikt
ale co zrobić-lubię
tym razem kupiłam kolorowe z nadzieniem szynkowym

potrzebujemy:

ugotowane tortellini




zblanszowane warzywka
(ja dodałam mrożonkę"bukiet jarzyn")




sos beszamelowy i ser,ja do sosu dodałam jeszcze sporą ilość curry


wykonanie:

makaron mieszamy z ugotowanymi na półmiękko warzywami
i wrzucamy do żaroodpornego naczynia


mieszamy z 2/3 sosu beszamelowego
(do którego wrzuciłam starty ser)


resztą sosu beszamelowego zalewam wszystko
i już nie mieszam :)
i zapiekam w piekarniku ok 15 min.





7 komentarzy:

  1. Hmm, ciekawe jak to smakuje...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. spróbuj :P albo wymienimy się ,daj mi swoje gołąbki a ja dam tortellini :D

      Usuń
  2. Agnieszko,aż mi ślinka poleciała.Ja w ogóle uwielbiam makarony i kluski wszelakie...A to wszystko jeszcze pod beszamelem...O,Jezu!!!Umieram z rozkoszy!!!:-))KUBA

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak mi pisz a ja ,żeby się popisać będę wymyślać i gotować ,gotować aż w końcu dupsko mi pęknie :D

      Usuń
    2. Nie pęknie,nie pęknie.Będziesz ponętniejsza.:-)))))KUBA

      Usuń
  3. O kuuurde ale to wygląda pysznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jest pyszne ale jedząc zdałam sobie sprawę z tego,że muszę się rozstać z tortellini na jakiś czas,teraz poeksperymentuję ze szpinakiem :)

      Usuń