sobota, 11 maja 2013

nagrzane jabłuszko



składniki:
jabłka
rodzynki
odrobina mąki,cukru i masła
cukier wanilinowy,cynamon

rodzynki namoczyłam w podgrzanym lekko Grzańcu Galicyjskim
ale może być i woda




z mąki ,cukru i masła ( w jednakowej ilości,ja dałam wszystkiego po dwie łyżeczki) zagniotłam kruszonkę




z jabłek wykręciłam łyżeczką ogryzek






w dziurki włożyłam odsączone rodzynki i zasypałam odrobiną cynamonu,wymieszaną z cukrem i cukrem wanilinowym




otwór zakleiłam kruszonką




piekłam ok 15 min w nagrzanym piekarniku




a w necie znalazłam takie







5 komentarzy:

  1. Ja normalnie się zabiję.Ale najpierw wpadnę do Ciebie na tę poezję smaku,"ingrediencje obiadu o zapachu dzikim i polnym."KUBA

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ingrediencje obiadu o zapachu dzikim i polnym wśród mleczy i stokrotek :P

      Usuń
    2. Nie bądź taka skromna,Agnieszko.:-)KUBA

      Usuń