sobota, 11 maja 2013
nagrzane jabłuszko
składniki:
jabłka
rodzynki
odrobina mąki,cukru i masła
cukier wanilinowy,cynamon
rodzynki namoczyłam w podgrzanym lekko Grzańcu Galicyjskim
ale może być i woda
z mąki ,cukru i masła ( w jednakowej ilości,ja dałam wszystkiego po dwie łyżeczki) zagniotłam kruszonkę
z jabłek wykręciłam łyżeczką ogryzek
w dziurki włożyłam odsączone rodzynki i zasypałam odrobiną cynamonu,wymieszaną z cukrem i cukrem wanilinowym
otwór zakleiłam kruszonką
piekłam ok 15 min w nagrzanym piekarniku
a w necie znalazłam takie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Idealne na deser :)
OdpowiedzUsuń15 min i zrobione :)
UsuńJa normalnie się zabiję.Ale najpierw wpadnę do Ciebie na tę poezję smaku,"ingrediencje obiadu o zapachu dzikim i polnym."KUBA
OdpowiedzUsuńingrediencje obiadu o zapachu dzikim i polnym wśród mleczy i stokrotek :P
UsuńNie bądź taka skromna,Agnieszko.:-)KUBA
Usuń