wtorek, 3 września 2013
moje wariacje na temat placka pasterza
składniki:
ziemniaki
przyprawa do ziemniaków
mielone
cebula
przyprawa do mielonego
włoszczyzna pokrojona w paski (mrożonka)
kostka wołowa
czosnek
curry
ser
ziemniaki solimy i gotujemy
odcedzamy,dodajemy przyprawę do ziemniaków
i ubijamy na puree
mielone z cebulka wrzucamy na rozgrzaną patelnię
dodajemy warzywka i przyprawy,kostkę wołową
odrobinę przecieru pomidorowego (jak kto woli)
podsmażamy a potem podlewamy wodą
i dusimy
po pewnym czasie odlewamy trochę wywaru mięsnego
zaciągamy go mąką,dodajemy curry,koperek
i mamy sos :)
do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia
wykładamy połowę ziemniaczanego puree
na to mięsko
resztę puree
ścieramy na to żółty ser i wkładamy do nagrzanego piekarnika
pieczemy w temp 180C ok 20 min.
polewamy sosem curry
i zjadamy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz