niedziela, 5 kwietnia 2015
pasta z rzeżuchy
przepis skopiowałam od siostry :)
http://www.poradyherrbaty.pl/2015/04/wielkanocne-pesto-z-rzezuchy.html
Składniki:
✓ 1 szklanka rzeżuchy (ja dodałam jeszcze inne kiełki)
✓ 3/4 szklanki pestek słonecznika
✓ 1/4 szklanki oliwy
✓ 1 łyżka soku z cytryny
✓ 1 ząbek czosnku
✓ sól, pieprz
Sposób wykonania:
Do plastikowego naczynia wrzucamy rzeżuchę, słonecznik i ząbek czosnku, wlewamy oliwę i sok z cytryny. Wszystko blendujemy na gładką masę i doprawiamy solą i pieprzem.
Pesto w smaku jest lekko pikantne. Idealnie nada się jako pasta na chleb, farsz do jajek, albo inny dodatek do dań.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
czyli na bogato, bo skad ja szklanke rzezuchy? albo slonecznika wytrzasne.....(
OdpowiedzUsuńchyba za kilka dni znów zrobię :)
OdpowiedzUsuń